Wednesday, November 7, 2012

MERAHNYA JARIIII!!

ASSALAMUALAIKUM..


haaa kauu..first-first dah letak gambo sendiri..hua alohh..koyaaa..nak tunjuk inai dijari letteww..puii..hey waley waley..tetibe je tangan gatal nak pakai inai..tergedik gedik aku tenyeh inai kat tangan sambil tu otak pun berangan..acah-acah nak kawen..wahhh..sangat gatallll...euwww..geliii..beriye sungguh aku menenyeh tak pandang kiri kanan..


muka batak gila time pakai inai..ecehhh..sempat lagi haku berangan nak kawin dengan crush ..weyhhh..bertuah body kalau dapat kawin dengan crush..whatever lah..sah-sah nampak gatal disitu..lalalala

inai yang banyak berjasa..tuii




time aku dok tenyeh inai ni aku terfikir pulak sesuatu..inai ni mesti ada rahsia..kalau tak takkan lah dia boleh jadi merah..okehh..aku tau..vongok kan..

macam tangan hantu..euww

okehhh...setelah aku tenyeh inai dekat jari jemari niehhh..aku pun on laptop..mau ketemu ama om GOOGLE..mau nanyak apa khasiat si inai ini..(pahal la endon pulekk)oraight geng..om GOOGLE dah bagi aku jawapan disebalik soalan vongok aku yang tersebut di awal rancangan kita tadi..ecehhh..

1.MENGATASI SAKIT SENDI
kalau uoolllss semua ada sakit-sakit sendi don't worry..be happy..why??don't ask me why because we can use inai..gunakan daun inai yang masih freshy gitu..hancurkan, then korang tampal lah dekat kaki..selain tu..kalau korang ada sakit kusta, sakit beri-beri, sakit kulit or sakit lepas berkhatan also can use this method..sonang kann...omaakkk aiii...

2.MENGURUSKAN BADAN
hey waley waley..yeeehaaa..suke letteewww..uoollsss...kalau nak kurus..uoollsss rebus daun inai ni jadikan dia teh..then uolss minum lah..this method sangat lah digalakkan kepada ibu-ibu selepas bersalin..untuk maintain body lehh..one more thing..kalau uols rasa nak mengelakkan cik gusi bengkak or whatsoever yang berkaitan dengan kebersihan mulut boleh lah guna cara ni..

3.NAIKKAN SERI WAJAH
uollss...kalau uoollss rasa nak naik kan seri wajah..hey waley waley..korang makan lah daun inai ynag korang bulat-bulatkan or korang just minum je air rebusan dia..insyaallah...naik lah seri wajah uollsss..

4.BISUL
penah kena bisul tak??err...seingat aku lah kenn..aku tak penah lagi kena..whatever lah vishull..ni..cek nak ceghita sikit dekat angpa semua..mana la tau time angpa dok syok baca entri aku yang kalut ni angpa tengah tahan sakit bisul ka..buleh lah angpa semua try cara ni..weleyweyyy..kalau nak hilangkan bisul..gunakan akar daun inai ni..of course lah kena lumatkan dulu..jangan lah pulak korang sental akar tu dekat bisul tu..silap-silap melolong..

5.ELAKKAN KUKU REPUT
as we know..inai ni selalunya kita pakai time kawin je..pembetulan kawan-kawan..inai ni orang pakai time kawin je..PERSYAITON kan itu semua because walaupun kita tak kawin..but we still can pakai inai.bagus untuk kuku kita..some of you ada kuku yang agak kekuningan..tak secomel kuku baby yang warna pinky-pinky gitu..jeles kan..so pakai lah inai di jarimu..i mean kukumu untuk prevent dari kuku reput, kudis atau luka..kalau nak inai tu merah mengaum korang campurkan inai tu dengan arang, nasi or serbuk teh..and then bila inai tu hilang kuku korang pun akan akan transform jadi warna baby pink..



actually banyak gila khasiat inai ni..kalau nak aku senaraikan 7 hari 7 malam pun belum tentu habis..sebaiknya korang try sendiri then korang akan tau hasilnya macam mana..okehhh
okeh lah uollss..ioollss nak sambung menenyeh inai dekat tangan..bye 
Assalamualaikum..




No comments:

Post a Comment